Azərbaycanda onlayn platforma seçərkən istifadəçinin şəxsi məlumatları üzərində nə qədər nəzarət imkanına sahib olduğunu araşdırıram. Mənə maraqlıdır ki, profil məlumatlarının dəyişdirilməsi ilə yanaşı, müəyyən məlumatların silinməsi və ya hesabın bağlanması zamanı həmin məlumatların sistemdən necə çıxarılması barədə istifadəçiyə məlumat verilirmi. Platformanın məxfilik siyasətində bu prosesləri qiymətləndirərkən hansı konkret ifadələrə və şərtlərə diqqət etmək lazımdır?
3 görüntülenme

Mən platforma haqqında fikir bildirəndə mümkün qədər konkret detallara baxmağı üstün tuturam. “Yaxşıdır” və ya “pisdir” deməkdənsə, onun menyusunun necə işlədiyini, məlumatların necə yerləşdirildiyini və telefonda nə qədər rahat olduğunu qiymətləndirmək daha faydalıdır. Azərbaycan auditoriyasına uyğun rəqəmsal seçimlər arasında səhifəsinə də baxmaq olar. Məncə, mobil görünüş xüsusilə önəmlidir, çünki istifadəçilərin böyük hissəsi saytlara məhz smartfondan daxil olur. Əgər səhifədəki əsas bölmələri rahat tapmaq mümkündürsə, bu artıq müsbət göstəricidir. Mən əlavə olaraq mətnlərin oxunaqlı olmasına və menyunun həddindən artıq yüklənməməsinə fikir verərdim. Bir səhifədə hər şeyin olması yaxşıdır, amma hər şeyin harada olduğunu anlamaq da lazımdır. Azərbaycan dilində məlumatların təqdim olunması isə yerli istifadəçilər üçün əlavə rahatlıq yarada bilər. Məncə, yeni alternativ axtaranlar bu səhifəni də özləri yoxlamalı və daha sonra digər variantlarla müqayisə etməlidirlər. Belə seçim daha real təəssürat yaradır.