top of page

Kadınlar İçin Jilet: Faydaları, Zararları ve En İyi Ürünler

Güncelleme tarihi: 4 May 2023

Tüyler ve tüylerden arınmak pek çok kadının günlük sorunlarından birisi... Bizce tüylü veya tüysüz her kadın birer pırlanta da olsa, bugün jilet kullanmak konusunda kararsız olan, ve uygulama konusunda yardım ihtiyacı duyan Triwi kadınlarına klavyemizi açıyoruz!


 

Bu yazılar da hoşuna gidebilir:


kadınlar için jilet

Kadınlar için jilet markaları, birçok kadının zaman zaman etkileşimde olduğu ve alışverişini yaptığı ürünlerdir. Çünkü kadınlar, bazen toplum baskısı tarafından bazen de kendi istekleriyle ciltlerinin pürüzsüz ve tüysüz olmasını ister.


Cilt, pürüzsüz olduğunda göreceli olarak güzel bir görünüme sahip olur, parlar ve bazen ölü deriyi de temizlediği için ciltte olumlu etkiler yaratabilir.


kadinlar icin jilet


Ciltteki istenmeyen tüylerden kurtulmak için birçok yöntem bulunur. Ağda, epilasyon ve jilet, bu yöntemlerden en çok tercih edilenleridir. Neden mi?


Ağda, diğer yöntemlere göre uygun olsa da ağrılı ve acılı geçer. Ağda, istenmeyen tüyleri alsa bile ciltte kızarıklara, yanlış yapıldığında yanıklara ve yaralara neden olabilir. Ayrıca ağda kaliteli değilse yapışkanlığı ciltten bir süre geçmez.


Epilasyon yönteminde ise istenmeyen tüylerden tamamen kurtulmak amaçlanır. Her bölge için belli bir ücret ödenmesi gerekir. Epilasyon sonucunda istenmeyen tüylerin kesin çıkmayacağı ise belli değildir. Süreç ise birçok seanstan oluşur. Yöntemler arasında epilasyon en pahalı olandır.


kadınlar icin jilet


Son zamanlarda sık tercih edilen yöntem ise jilettir. Jilet, en uygun fiyatlı ve en konforlu uygulanan yöntemlerden biridir. Kaliteli jiletler, ağrı ya da sızı yapmaz. Birçok kadın jilet çeşidi vardır. Bu yüzden jiletler, her cilde kolaylıkla uyum sağlar.


Kadınlar İçin Jilet Nasıl Kullanılır?


Kadınlar için jilet kullanımının doğru yapılması önemlidir. Çünkü jilet doğru yapılmadığında cilde zarar verir. İstenmeyen tüyler, ciltte çoğalmaya ve yanlış yönde çıkmaya başlar. Tüylerin kalınlığı artar, koyulaşır.


Jilet kullanımı, 7 aşamadan oluşur. Bu aşamaların eksiksiz ve doğru yapılmasına özen gösterilmelidir.


Banyo ya da Duş Almak

Jilet kullanmadan önce vücudun ıslanması gerekir. Çünkü kadınların tüyleri, erkeklerin tüylerinden ince olsa da belli bir kalınlığı vardır. Araştırmalara göre bakır teli ile kadınların tüyleri, aynı kalınlıktadır. Kadın jileti kullanılmadan önce bölge, ılık bir suyla ıslatılmalıdır. Böylelikle tıraş, yaklaşık %60 oranında daha kolay olur.


kadınlar için jilet 2


Ancak suda uzun süre kalınmamalıdır. Çünkü suda deri, 50 dakikadan fazla kaldığında buruşmaya başlar ve hafif kabarır. Bu da jiletin kullanılmasına engel olur.


Cildi Doğru Bir Şekilde Nemlendirmek


Kadın için jilet nasıl kullanılır, sorusu sıkça sorulur. Birçok cevabı olduğu için de ne yapılacağı bilinemez. Ancak doğru nemlendirme yöntemleri araştırıldığında tıraşın nasıl yapılacağı öğrenilebilir.


Öncelikle jilet kullanmadan önce cildi nemlendirmek için sabun kullanılmamalıdır. Çünkü sabun, cildin pul pul olmasına ve kurumasına neden olur. Ciltte sabun kaldıysa jilet o bölgede tıkanır. Tıkanıklığa bağlı olarak jilet bozulabilir.


kadınlar için jilet nemlendirme


Cildi nemlendirmek için sabun yerine doğal yağlar tercih edilmelidir. Avokado aromalı jeller, cildin nemlenmesine yardımcı olur. Ayrıca koltukaltları ve bacak bölgelerinin yıkanması, vücuttaki nemin dengelenmesine sağlar.


SPA uygulamalarında kullanılan portakal ve yasemin çiçeği yağları da cildi nemlendirmek için tercih edilebilir.


Uygun Kadın Jiletini Seçmek


Kadınlar için jilet kullanımının en önemli noktalarından biri, cilde uygun jiletin seçilmesidir. Seçilen jilet, kadının ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilmelidir. Jilette, nem koruyucu şeritleri ve bıçaklı tıraş sistemi gibi özellikleri olması, birçok kolaylık sağlar. Jilet, kadınların kullanım sırasında rahat olabilmeleri için yumuşak olmalıdır. Bu sayede cilt pürüzsüz olabilir.


hangi jileti seçmeli


Bilekler ve ciltler, kadınlar için zorlayıcı bölgelerdir. Bu bölgelere, jilet kolaylıkla girebilmeli ve tüyleri almalıdır. Jilet sapı, kontrollü olmalıdır. Kadın jileti, yumuşak tutuş sağlamalıdır.


Jiletleri Düzenli Olarak Değiştirmek

Jiletler, yoğun kullanımında körelir. Bu yüzden tıraş olmadan önce jilet değiştirilmelidir. Yeni jilet, tıraşın rahat yapılmasını sağlar. Ciltte, tahriş ya da kesikler olmaz.


Jiletler düzenli değiştirilmediğinde keskinliğini yitirir. Ayrıca tıraş sırasında jilet rahatsız eder.


jilet ne sıklıkla değiştirilir?


Jiletlerin değiştirilme sıklığı kişiye göre değişkenlik gösterir. Çünkü her kadının tüylerinin kalınlığı ve uzama süresi farklıdır. Genellikle 10 tıraş sonrası jilet değiştirilir.


Hafif Dokunuşlar Yapmak


Kadınlar için jilet kullanımında rahat bir tıraş yapmaya özen gösterilmelidir. Bunun için ufak güç hareketleri ve hafif dokunuşlar yapılmalıdır. Bikini bölgesinde sorun yaşanmaması için jilet kullanmadan önce bölge köpüklenmelidir.


Ardından tüyler, jiletle çıkış yönünde alınmalıdır. Tüyler, ters yönde alındığında cilt tahriş olur. İstenmeyen tüyler, sert çıkmaya başlar.


Bikini Bölgesinde Hassas Davranmak


Bikini bölgesi gibi yerler, kadınların zor tıraş yaptığı bölgelerdir. Bu yüzden tıraş öncesinde püf noktaları öğrenmek gerekir. Kolay bölgeler tıraş edildikten sonra uyluk kemiği, bilek bölgeleri ve dizlerin arkası tıraş edilmelidir. Bikini bölgesi, tıraşta en sona bırakılmalıdır.


Kadınlar için jilet modelleri, zor bölgelere kolayca girebilmelidir. Başlığı, oval biçimde olmalıdır. Kullanımın maksimum seviyede olabilmesi için başlığın manevrası yüksek performans sağlamalıdır.


bikini bölgesi ve jilet


Bikini bölgesinde tıraşın kolay yapılabilmesi için bölgenin ıslak olması gerekir. Ancak bölgeyi ıslatırken aşırıya kaçılmamalıdır. Kadın jiletleri, bikini bölgesi için daha hijyeniktir.


Tıraş Sonrası Nemlendirmek


Kadınlar için jilet kullanımlarında tıraş öncesinde olduğu gibi sonrasında da nemlendirmek önemlidir.


Birçok kadın, tıraş sonrası bölgeyi nemlendirmeyi unutur. Ancak tıraş sırasında deri, ölü hücrelerden arındırılır. Bu yüzden deri, açık hale gelir ve kurur. Tıraş sonrasında bölge, cilde uygun bir kremle nemlendirilmelidir.


Kadınlar İçin Jilet Çeşitleri Nelerdir?


Kadınlar için jilet çeşitlerinin özellikleri farklıdır. Bu yüzden kadınlar, jiletlerin özelliklerine bakarak ciltlerine uygun olanı seçmelidir.


Gillette Venüs Simply Venüs 3

Gillette Venüs Simply Venüs 3, en çok kullanılan kadın jilet modellerinden biridir. Oynar başlığı sayesinde bu jilet modelinin kullanımı kolaydır. Jilet, 3 bıçaklı sistemi sayesinde tüyleri hızlı bir şekilde alır. Oynar başlık, kıvrımlı bölgelere zorlanmadan girebilir. Gillette Venüs Simply Venüs 3 sayesinde ciltler ipeksi ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur.


Gillette Venus Simply 2 Basic

Gillette Venus Simply 2 Basic jilet modelinde 2 bıçak bulunur. Ancak paketinin içerisinde 5 jilet vardır. Bu yüzden en hesaplı kadın jiletlerinden biridir.


Gillette Venus Swirl Extra Smooth

Gillette Venus Swirl Extra Smooth, 5 bıçaklı bir jilet modelidir. Bu model, cildi tahriş etmeden ve kanatmadan tüyleri alır. Bikini gibi zor bölgelere kolaylıkla girebilir.


Gillette Venus Comfortglide Breeze

Gillette Venus Comfortglide Breeze, en başarılı kadınlar için jilet modellerinden biri olarak kabul edilir. Modelde 3 bıçak vardır. Fiyatı, diğer modellerden biraz daha fazladır. Ancak jiletin performansı, fiyatını hak eder.


Gillette Venus Riviera

Gillette Venus Riviera, tıraşı zor olan kıvrımlı bölgelere özel olarak tasarlanmıştır. 3 bıçağı bulunur. Bıçakların kenarlarında aloe vera içeren bantlar bulunur. Bu bantlar, cildi kayganlaştırarak tahriş olmasını engeller.


Gilette Venus Treasures

Gilette Venus Treasures, şık tasarımıyla dikkat çeker. 3 adet hareket edebilen bıçaklar bulunur. Böylelikle cilt nem kazanır ve yaralanmalar olmaz.


Gilette Venus Olay Krem Barlı

Gilette Venus Olay Krem Barlı modeli, kadınlar için jilet çeşitlerinden ayrı bir yere sahiptir. 5 bıçak, kremli bir yapıdadır. Kremin aktif olabilmesi için jiletin suya tutulması gerekir. Ardından kaygan ciltte kolayca tıraş yapılabilir.


Derby Lady

Derby Lady, performanstan çok fiyatlara dikkat eden kişilerin tercih ettiği bir modeldir. 2 bıçaklı jilet, tek kullanımlıktır. Jiletin yapısındaki kayganlaştırıcı bantlar, E vitamini içeriklidir. Hem cildi besler hem de tıraşın kolay olmasını sağlar.


Wilkinson Sword Xtreme3 Beauty

Wilkinson Sword Xtreme3 Beauty, esnek başlıklı bir tasarıma sahiptir. 3 jilet, cildin tahriş olmadan tıraş olmasını sağlar. Jilet kenarlarındaki bantlar; jojoba, E vitamini ve aloe vera içeriklidir.


Simply Venus 2

Simply Venus 2, en çok bilinen kadınlar için jilet modellerinden biridir. 2 bıçaklı jilet, kolay bir kullanıma sahiptir. Bu modelin sık tercih edilme nedeni ise performansına göre fiyatının uygun olmasıdır.


Kadınlar İçin Jiletlerin Faydaları Nelerdir?


Kadınlar için jiletler, doğru seçildiğinde ve kullanıldığında birçok avantaj sağlar. İlk olarak istenmeyen tüyleri alırken ağrı ya da acı hissettirmez.


kadınlar ve jilet


Kullanımı pratik ve hızlıdır. Kayganlaştırıcı bantlarının aromaları, cildin beslenmesini sağlar. Ayrıca diğer yöntemlere göre daha uygun fiyatlıdır.


Kadınlar İçin Jiletlerin Zararları Var Mı?

Kadınlar için jiletler, birçok kolaylık sağlasa da dezavantajları da vardır. Ağda ve epilasyon yöntemine göre jiletler, istenmeyen tüyler daha çabuk çıkar.


Tüyler yanlış yönde alındığında kalınlaşır. Doğru jilet modeli kullanılmazsa istenmeyen tüyler artar.


Bu yüzden kadınlar ile jilet alırken fiyattan önce performansa bakılmalıdır. Ardından cilde uygun jilet modeli seçilmelidir.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page