top of page

Durmanın Gücü

Korona virüsü hepimizi etkiledi: işletme sahipleri, çalışanlar, anneler ve çocuklar... Karantina boyunca moddan moda girdik. Bir ara herkes fit ve sağlıklı olmaya çalışıyordu. Bir ara herkes inanılmaz çalışkan ve verimli olmaya çalışıyordu sonra da herkesin her şeye karşı ilgisini kaybettiği ve sadece hayatta kalmaya çalıştığı bir dönem oldu!

Bu hayatta kalma sürecinde bu satırları okuyup çayını, kahvesini veya bir kadeh şardoneyi yudumlayan bütün kadınlara bir şey hatırlatmak istiyorum. Başarısız olabiliriz, motive olmak zorunda değiliz. Sadece durmak denen şeyin gücünü fark etmek zorundayız! Bugün sağlıklı beslenme, canın istemiyorsa spor yapma ya da dikkatini toplamak için kendini masa başında dürtüp durma!


Durmak ve sakin olmak dediğimiz şey çok az ilgi görüyor. En çok biz kadınların bilmesi gerekse de doğru şekilde asla yapamıyoruz. Durmak her şeyi bir anda bırakmak veya umarsamak olmak demek değil tabii ki ama bir yandan alışveriş, bir yandan yemek bir yandan yetişmesi gereken şeyler varken 1 saat köşene çekilip hiçbir şey düşünmemekten bahsediyorum. Pek çoğumuz için bu yapması çok zor bir şey çünkü sorumluluklarımız boyumuzdan aşkın. Böyle durumlarda da sevdiklerimizden yardım ve destek almalıyız.


Ben bu durma işini nasıl mı yapıyorum?

1. Bilgisayar ve telefonumu kapatıp bana iyi gelen ve iyi ki dediğim şeyleri yazmaya çalışıyorum

İyi ki annem, babam ve ablam hayatta ve sağlıklılar.

İyi ki canım hiçbir şey istemediğinde uğraşabileceğim hobilerim var.

İyi ki böyle korkunç bir zamanda mezun olabildim.

İyi ki yabancı dilim var ve dışarıdaki haber kanallarından da neler olup bittiğini takip edebiliyorum.

İyi ki bu dönemde arkadaşlarımla iletişimimi kaybetmedim ve online da olsa onlarla zaman geçirebiliyorum.


2. 1 saat bile olsa plan yap. Elindekilerle neler yapabilirsin? Yaratıcı ol çünkü canın hiçbir şey istemediğinde bu planı açıp kendini yapmaya zorlayacaksın. Mesela:


Bir süreliğine triwi'yi ve sorumluluklarını unut. Ve akademik olarak trend olan bir konuda bir araştırma seç oku ve bol bol fosforlu boyayla çiz.

Sevdiğin insanlarla film seçmek için kavga et ve sonra izle ve keyfine bak.

Yeni bir parçaya başla (Sonatina in G-Beethoven).

Arkadaşlarına meydan oku.


Umarım benim methodum sana da yardım eder. Mental sağlık çok önemli bir şey ama neredeyse hiç önem vermediğimiz konulardan birisi. Vücudumuzun bize verdiği sinyallere kulak vermiyoruz ama ihtiyacı olan ilgiyi vermeliyiz!


28 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page